Balatonkenese Római Katolikus Plébánia

A Balatonkenesei Plébánia területén a következő iskolákban folyik katolikus hittan oktatás 1-8. osztályig:

1. Balatonkenesei Pilinszky János Általános Iskola és Művészei Alapfokú Intézet
2. Balatonvilágosi Mészöly Géza Általános Iskola
3. Csajági Református Általános Iskola, Csajág és Balatonfőkajár

 

A plébánia területén a következő óvodákban hittan oktatás van.

1. Balatonkenesei Óvoda
2. Balatonvilágosi Óvoda
3. Balatonfőkajári Óvoda
4. Csajági Óvoda

 

A hitoktatást szakképzett hitoktatók végzik, akik teológiai végzettség mellett tanári végzettséggel is rendelkeznek, hogy munkájukat ne csak lelkileg, hanem szakmailag is magas szinten tudják végezni.
A hitoktatás kérhető az iskolákba való beiratkozáskor, illetve minden év végén májusban át lehet jelentkezni katolikus hittanra.
Az egyház belső életében mindig fontos volt a hit üzenetének a tanítása, és annak rendezett módon való átadása. Ezt láthatjuk az ősegyháztól kezdve a mai napig.
A mi közösségünkben is jelentős szerepe van a tanításnak, amelyet elsősorban a liturgiában akarjuk életté váltani, másodsorban pedig a katekézis során. Mindkét alkalommal: a liturgiában és a katekézisben is élő szóval akarjuk elmondani hitünk lényegi üzenetét.
A hitoktatáson keresztül próbáljuk az érdeklődő gyerekek számára hitünk alapüzenetét rendszerezett módon megismertetni. Célunk az, hogy felkeltsük a gyerekek lelkében a hit iránti vágyat, vagyis a hitoktatással a hitébresztés folyamatát kívánjuk szolgálni. Jól tudjuk, hogy mi hitet senkinek sem adhatunk, de az érdeklődök figyelmét a Jóistenre irányíthatjuk, vagyis felkelthetjük bennünk a hit ajándéka iránti vágyat. A többi már Isten és a lélek közti kapcsolatban folytatódik.


MIÉRT A HITTAN?

A hittanórán a gyerekek érdekes könyvekből játékos módon (életkoruknak megfelelően) megismerhetik az alapvető bibliai történeteket, személyeket és helyneveket. Ez segíti őket, hogy betekintést nyerjenek Isten életébe és megismerjék a Jóisten emberre vonatkozó akaratát.


MIÉRT A HITTAN?

A hittanórán a gyerekek játékos módon (életkoruknak megfelelően) az emberi élet alapkérdéseivel is szembesülnek! Fontos szerepe van itt a közös tevékenységnek, játéknak, gondolkodásnak és beszélgetésnek…


MIÉRT A HITTAN?

A hittanórán a gyerekeket (életkoruknak megfelelően) arra szeretnénk elvezetni, hogy megismerjék egymást és tanuljanak meg egymással közösségben, békében és szeretetben élni.

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Bezár